Acompanyar els joves quan els arriba l’hora de decidir el seu futur

1

Aquest dimarts vaig assistir al Cerca’m, la Fira de l’Ensenyament de Martorell, on els joves de quart d’ESO dels instituts martorellencs han pogut informar-se de les diverses opcions que tenen si volen continuar formant-se. El projecte Cerca’m és una activitat molt interessant, que es duu a terme des de fa ja anys i que té un impacte molt positiu. Els joves que acaben quart d’ESO es troben en un moment clau i decisiu, no només finalitzen els seus estudis obligatoris sinó que, a efectes pràctics, han deixat de ser nens i van adquirint noves responsabilitats. Les decisions que prenguin en aquesta etapa de la vida poden afectar el seu futur. És una tria molt important i des de l’Ajuntament, amb el Cerca’m, volem ajudar-los, facilitant-los tota la informació necessària perquè puguin triar allò que realment els agradi i trobin més necessari.

En definitiva, el que volem és orientar els joves en aquesta presa de decisió que només poden fer ells: poden triar entre seguir amb la seva educació a la formació professional, el batxillerat o optar per vies com l’anglès, la perruqueria i un llarg etcètera. La formació contínua ha esdevingut clau per adaptar-se als constants canvis de la societat en què vivim. Tot i així, els joves entenen millor que ningú que el món corre molt ràpid i tenen molt present que han de preparar-se pels reptes que se’ls presentaran. A ells, als joves, els vull dir que totes les oportunitats possibles estan a la vostra disposició, i us toca decidir: molta sort!

2

Vull recordar que el Servei d’Informació Juvenil Punt Nord ofereix, prèvia cita, un servei gratuït d’assessoria acadèmica tots els dimecres de 16.30 a 20.30h. Per a tots aquells joves que ho necessitin.