L’aigua a Martorell, un bé de tots i un servei ben gestionat

L’aigua és cosa de tots. És un bé públic, és a dir, que ens pertany a tots els martorellencs i tots en som responsables. L’Ajuntament n’és el titular, és qui ha de vetllar per donar el millor servei a tots els veïns i veïnes i fer-ho compatible amb un ús racional i sostenible. Com corroboren les dades que presentem en aquest butlletí*, des de l’equip de govern municipal hem treballat i ho seguirem fent per una gestió que garanteixi en tot moment que l’aigua sigui de la major qualitat i al preu més econòmic possible.

I quin és el resultat concret de la gestió de l’aigua al nostre poble? Doncs que de les aixetes de Martorell en surt una aigua amb unes característiques organolèptiques excel·lents i que els martorellencs som els ciutadans que paguem menys per l’aigua a tota la regió metropolitana.

Això vol dir que, dels 5 milions de persones que vivim a la regió metropolitana, els veïns de Martorell som els que tenim l’aigua més econòmica dels municipis més grans de 5.000 persones. I que som, de tot Catalunya, el municipi de més de 20.000 habitants amb l’aigua més barata.

Són dades objectives. Pel que fa a la qualitat, les dades provenen de les exhaustives anàlisis que realitza l’empresa concessionària de l’aigua i de les inversions que s’hi fan per assegurar-la; i, pel que fa al preu, són dades del rànquing comparatiu de les tarifes de consum domèstic que realitza cada any l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Dades que demostren l’esforç del nostre equip de govern per mantenir uns preus públics justos i econòmics per als veïns, tant el de l’aigua com el de tots els serveis que presta l’Ajuntament. I també demostren que la gestió a Martorell es fa de manera eficient, perquè la qualitat és alta i el preu de l’aigua és baix en comparació amb altres pobles.

Tot això, sense oblidar l’esforç de l’Ajuntament en matèria social, assegurant l’accés al subministrament bàsic de l’aigua, mitjançant el Pla d’Ajut a les Famílies, a aquelles persones que ho necessiten. I, en paral·lel al foment del consum responsable de l’aigua a Martorell, defensem la sostenibilitat mediambiental, els valors del respecte al nostre entorn i, en definitiva, el respecte, estima i preservació dels nostres recursos naturals i del futur del nostre poble.

*Editorial publicada al Butlletí Municipal de l’Ajuntament de Martorell de l’abril de 2017.